Завршен први циклус едукација за чланове Комисија за излагање података на јавни увид

Дводневни семинар којом је завршен први циклус едукација за члнове Комисија за излагање података на јавни увид за оснивање катастра непокретности, одржан је у Требињу 12. и 13. септембра 2013. године, у хотелу Леотар.


Првог дана семинара учеснике је поздравио в.д. директор Младен Ковачевић, те у свом обраћању истакао значај посла који се у наредном периоду налази пред запосленима у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове и да је потребно интензивирати радове на пословима излагања података на јавни увид.


Током дводневног семинара презентоване су теме из правне области које се односе на  припреме за излагање на јавни увид података о непокретностима – комплетан поступак од израде елабората до доношење рјешења, рјешавање имовинско-правних односа као претходног питања код успоставе јединствене евиденције непокретности и права на непокретностима, као и формирање и одржавање катастра непокретности.


Из геодетске области презентоване су теме: методе и технологије израде елабората за излагање (израда привремене базе података о непокретностима), поступак излагања података премјера и катастарских класирања и утврђивање права на непокретностима, формирање катастра непокретности (израда базе података).


Овом дводневном семинару присуствовали су запослени у подручним јединицама у Калиновику, Фочи, Гацку, Билећи, Требињу, Љубињу и Невесињу.


У наредном периоду чланови едукационог тима ће припремити брошуру о темама које су презентоване током првог циклуса едукација, заједно са питањима и одговорима који су запослени постављали током едукација, што за циљ има да отклони недоумице у вези са ситуацијама на које се може наићи у наредном периоду током излагања.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h