Едукација у Зворнику за чланове Комисија за излагање података на јавни увид


У скупштинској сали општине Зворник 05. и 06.09.2013. године одржана је едукација запослених у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове у подручним јединицама Пелагићево, Бијељина, Угљевик, Лопаре, Зворник, Братунац, Сребреница, Шековићи, Милићи и Власеница, који ће учествовати у комисијама за излагање података на јвани увид за оснивање катастра непокретности, дипломирани правници и геодетски стручњаци.

У уводном дијелу присутне је поздравио в.д. директор Младен Ковачевић, гдје је током свог обраћања учесницима семинара истакао податак да је од почетка ове године мало урађено у вези са излагањем података на јавни увид и да је потребно до краја године интензивирати рад на тим пословима и тај резултат поправити.      

Током дводневног семинара обрађене су сљедеће теме из правне области: припреме за излагање на јавни увид података о непокретностима – комплетан поступак од израде елабората до доношење рјешења, рјешавање имовинско-правних односа као претходног питања код успоставе јединствене евиденције непокретности и права на непокретностима, као и формирање и одржавање катастра непокретности.

Из геодетске области обрађене су теме: методе и технологије израде елабората за излагање (израда привремене базе података о непокретностима), поступак излагања података премјера и катастарских класирања и утврђивање права на непокретностима, формирање катастра непокретности (израда базе података).

Посљедња едукација одржаће се у Требињу, за подручне јединице Калиновик, Фоча, Гацко, Билећа, Требиње, Љубиње и Невесиње, којом ће бити закружен први круг едукације за чланове комисија за излагање података на јавни увид у поступку оснивања катастра непокретности.    

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h