Потписан партнерски уговор за ''Пројекат изградња капацитета за усавршавање земљишне администрације и процедура у БиХ''

У Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, у Бања Луци, данас (12.02.2013.године) је потписан партнерски уговор поводом донаторског ''Пројекта изградње капацитета за побољшање земљишне администрације и процедура у БИХ''.

Уговор су потписале три геодетске Управе: Lantmateriet (Геодетска управа Краљевине Шведске), Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове ФБИХ.


За реализацију овог Пројекта Влада Краљевине Шведске је издвојила око 3 милиона евра донаторских средстава.
Након потписивања уговора, новинарима су се обратили Анђа Зимић, директор Пројекта изградње капацитета за побољшање земљишне администрације и процедура у БИХ, др Тихомир Глигорић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Жељко Обрадовић, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове ФБИХ.  


Анђа Зимић је истакла да ће кроз овај пројекат бити вршено усавршавање великог броја запослених у ентитетским геодетским Упрвама, како би на најбољи начин одговорили изазовима који су постављени пред њих у процесу реформе земљишне администрације. Као примјер усавршавања навела је да ће геодетски стручњаци из Републике Српске и Федерације БИХ вршити мјерења инструментом апсолутним гравиметром, те да у Европи постоје само два оваква уређаја, од којих је један у шведској геодетској управи ''Lаntmateriet'', а други у њемачкој геодетској Управи.


Др Тихомир Глигорић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове је нагласи да је само регистрована имовина, вриједна имовина.


Овај Пројекат ће бити подршка Пројекту регистрације некретнина који ће ентитетске геодетске Управе реализовати из кредитних средстава Свјетске банке.


Амбасадор Шведске у БИХ у име Владе Краљевине Шведске и директори ентитетских геодетских Управа ће 26.02.2013. године потписати споразум у Сарајеву, за реализацију ''Пројекта изградње капацитета за побољшање земљишне администрације и процедура у БИХ''.


Галерија слика

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h