Презентација апликативних модула eTerraSoft

29.11.2012. године – У Лакташима код Бањалуке, у хотелу ''Сан'' одржана је презентација апликативних модула eTerraSoft програма, који ће се користити за потребе оснивања новог катастра непокретности у складу са Законом о премјеру и катастру Републике Српске (Службени гласник Републике Српске број 6/12).


Испред Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске присутне је поздравио Драган Мацановић, помоћник директора за геодетске послове и истакао важност овог апликативног модула за рад на пословима успоставе новог катастра непокретности.


У презентацији апликативног модула еТерраСофт учествовали су проф. др Миро Говедарица и мр Ђорђе Пржуљ, са Факултета техничких наука из Новог Сада и Станко Свитлица, Дигит Бањалука.


Презентација је обухватила комплетан процес припреме података, излагања и промовисања података новог катастра непокретности, односно формирање привремене базе катастра непокретности на основу катастра земљишта и дигиталног катастарског плана, затим исправку и ажурирање података привремене базе катастра непокретности и дигиталног катастарског плана, штампа привремених листова непокретности из апликације за излагање, затим поступак излагања (измјена података кроз процес излагања), пребацивање података из излагања у нови катастар непокретности, те штампу дефинитивних листова непокретности из апликације за нови катастар непокретности.


Током ове презентације, након краће паузе, присутнима се обратио и др Тихомир Глигорић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и истакао да је пред овом Управом и њеним запосленима у наредном периоду веома обиман и одговоран посао, те да је у складу са тим неопходно овом послу приступити максимално одговорно.


Овој презентацији присуствовало је преко 100 учесника, који су запослени у сједишту Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, затим шефови подручних јединица, те радници који ће бити чланови комисија за излагање у оквиру подручних јединица, а коју чине дипломирани правници и инжињери геодезије или геодете.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h