Подршка пројекту регистрације некретнина у БиХ

 

У Мостару, у просторијама хотела „Еро“ 30. и 31. августа 2012. одржана је радионица „Подршка пројекту регистрације некретнина у БиХ“.Радионица је одржана у сарадњи Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ на челу са директором Жељком Обрадовићем , Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске на челу са директором Тихомиром Глигорићем и шведске Агенције за мапирање ,катастар и регистрацију некретнина''Lantmateriet'' коју је предводила госпођа Анђа Зимић, директорица сектора за међународну сарадњу, а којој су присуствовали и представници шведске амбасаде у БиХ.

 

У оквиру припрема за пројекат „Регистрација некретнина у БиХ“, који ће бити финансиран кредитним средствима Свјетске банке, двије ентитетске управе за геодетске и имовинско-правне послове су успјеле договорити са шведском агенцијом''Lantmateriet'' техничку подршку у реализацији пројекта.

 

Током дводневне радионице, а која је раније договорена када су делегације ових управа биле у радној посјети ''Lantmaterietu'' у Краљевини Шведској у јуну ове године, договорене су активности које ће се финансирати из средстава осигураних од стране агенције ''Lantmateriet'', односно Владе Краљевине Шведске.

 

Посебна пажња ће се дати активностима едукације и институционалног јачања, подршке законским рјешењима, развоју ИТ сектора, израде дигиталног архива и подршка развоју геодетском сектору.

 

Тачни и сигурни подаци основа су за укупни привредни развој, а уређеност сектора земљишне администрације је мјерило укупне уређености сваке државе.

 

Двије ентитетске управе заједнички раде на пројекту реформе земљишне администрације и реализацијом пројекта „Регистрација некретнина у БиХ“ добиће се усуглашени подаци о некретнинама у свим урбаним срединама у Републици Српској и у Федерацији БиХ.
Пројект „Регистрација некретнина у БиХ“ планирано је да започне са својим активностима у априлу 2013. године и планирано је да се све активности заврше у року од пет година, с тим да ће финансијска подршка Владе Краљевине Шведске започети у фебруару 2013. године.

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h