Свечано отварање нових просторија

02.07.2010 - Бања Лука - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС Тихомир Глигорић свечано су дана 02.07.2010. године отворили нове пословне просторије ове институције.

 

Том приликом господин Милорад Додик, између осталог, посебно је истакао да је отварање нових просторија у функцији јачања капацитета Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и стварања могућности да ова институција одговори изазовима који долазе у будућности, да се технолошки и информативно опреми, да се добије најефикаснија и најбржа могућа служба у овој области, а нарочито у релизацији катастра непокретности као јединствене евиденције о непокретностима и правима на њима.

 

Додик је истакао да је основи циљ да евиденција ове врсте у РС буде перфектна, да не буде упитна и да је непогрешива.

 

"На тај начин можемо да градимо сигуран и стабилан систем, у којем ће се додатно видјети афирмација и заштита јавног интереса, а штити јавни, значи штитити и приватни интерес", напоменуо је Додик.

 

Премијер РС рекао је да нове просторије Управе нису хир, како би то неки могли да протумаче, већ потреба и жеља Владе РС да будућим генерацијама оставе праве инситуције и да се сваке године власт не бави питањима закупа и смјештаја, те функционалности.

 

Директор Управе Тихомир Глигорић рекао је да је привилегија радити у оваквим просторијама и да је ова инситуција сада организационо, кадровски, технички и технолошки потпуно оспособљена. Такође је нагласио да Управа сви својим капацитетима тежи да буде најквалитетнији и најмодернији сервис како грађанима, тако и домаћим и страним инвеститорима и свим институцијама Републике Српске.

 

"Укупно 98 одсто послова ова Управа је завршила, а оних два одсто нисмо, јер све не зависи увијек од нас", нагласио је Глигорић.

 

"Оно што је још аналогно, а то је идентификација старог и новог премјера, тражи још неко вријеме. Дубоко смо увјерени да ћемо уз подршку Владе РС доћи до 100-одстотне ажурне евиденције и дигитализације и да ће наши грађани и путем порука моћи да добију потребне информације“, рекао је Глигорић истакавши да је то циљ, који ће бити брзо остварив.

 

Све званице, гости и пријатељи Геодетске управе су након свечаног чина отварања могли да присуствују и видео презентацији техничких и технолошких капацитета и могућности Управе и у ком правцу потпуне модернизације тежи.

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h