Програм послова премјера и успостављање катастра непокретности за период 2011.-2015. године.

 

07.12.2010.- Народна скупштина РС усвојила је Програм послова премјера и успостављање катастра непокретности за период од 2011. до 2015. године, чији је циљ успостављање модерне, ефикасне и истините евиденције непокретности у РС. Провођења новог плана годишње ће коштати 20 милиона КМ, уз кориштење више финансијских извора, као што су кредит Свејтске банке, буџет РС, Буџет Републичке геодетске управе и донаторска средства.

 

Потреба за овим документом је настала због промјене околности у односу на 2007. годину. Глобална свјетска криза у економском, социјалном и цивилизацијском смислу налаже РС да области управљања непокретностима којима она располаже да нову квалитетнију димензију. Како се резултати у области земљишне администрације не могу брзо и преко ноћи постићи, у Европи је донесена тзв. INSPIRE директива која прописује стандарде и критеријуме која свака земља Европе у овој области треба до одређеног рока увести ако мисли да се укључи у крупне инвестиционе, развојне и интегративне токове и европске пројекте.

 

Зато је Влада РС затражила од РУГИПП да сходно томе изврши анализу провођења Програма послова премјера и успостављање катастра непокретности за период 2007. – 2016. који је усвојила Народна Скупштина РС и да сходно анализи предложи нови програм са битно измјењеним роковима.

 

Oбраћање директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове др Тихомира Глигорића Народној Скупштини Републике Српске

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h