Одржан радни састанак Радне групе за картографију

Радна група за картографију одржала је у Бања Луци 22. и 23.08.2012. године трећи по реду радни састанак у простријама Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

 

На овом састанку усвојени су Записници са првог и другог састанка, разматране су препоруке ИМО мисије, a дефинисани су и приоритети за пилот попис становништва, домаћинастава и станова у БиХ. Састанку су присуствовали представници Геодетских управа оба ентитета, представници Завода за статистику оба ентитета, представник Министарства цивилних послова БиХ, затим Агенције за статистику БиХ, Одјељења за јавни регистар Брчко Дистрикта БиХ, као и представници ЕUPHC 2 пројекта.

 

На овом радном састанку размотрене су препоруке ИМО мисије, на основу којих су донесене одређене одлуке и приједлози у правцу реализације препорука које се односе на пилот попис, на начин да се тестира цијела организација у пилот попису укључујући и улогу пописних комисија, мапа, материјала за обуке, постпописне анкете и обрада података. При избору пописних кругова за пилот попис становништва, домаћинстава и станова у БиХ треба да буду обухваћена урбана и рурална подручја као и подручја ентитеских разграничења, а не само подручја гдје је изражена заступљеност етничких група.

 

Учесници састанка су се сагласили да се активно ради на припреми картографске основе која је потребна за реализацију активности у вези са пилот пописом становништва, домаћинстава и станова у БиХ те да би иста требала бити спремна до предвиђеног рока који је дефинисан за 27. септембар 2012. године.

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h