ПРОЈЕКАТ РЕГИСТРАЦИЈЕ КАТАСТРА НЕКРЕТНИНА ПРИВУКАО ПАЖЊУ СВЈЕТСКЕ БАНКЕ

 

Представници Свјетске банке су у периоду од 30.01. до 03.02.2012. године посјетили Бањалуку и одржали низ радних састанака са представницима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и представницима Министарства правде Републике Српске у вези са текућим ''Пројектом регистрације земљишта'' као и у вези са будућим ''Пројектом регистрације катастра некретнина''.

 

Након добре сарадње на пројекту под називом ''Пројекат регистрације земљишта'' који је Свјетска банка у претходном периоду реализовала са Министарством правде Републике Српске и Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове, који је успјешно приведен крају, све три стране које су радиле на овом пројекту, изразиле су очекивања да ће и нови пројекат под називом ''Пројекат регистрације катастра некретнина'' такође бити успјешно реализован.

 

Током протеклих пет дана на радним састанцима интензивно се радило на дефинисању детаља раније усаглашених компоненти ''Пројекта регистрације катастра некретнина'', а то су: развој и унапређење података о непокретностима, развој и унапређење инфраструктуре евиденције о непокретностима, и развој и унапређење политика, институционални развој и управљање пројектом.

 

Циљ новог пројекта је да се омогући бржи, ефикаснији и модернији начин рада, који ће бити заснован на тачним и ажурним подацима, изврши хармонизација евиденција у складу са стандардима Европске уније и препорукама Европске комисије, што ће за крајњи циљ имати правну сигурност и стабилност грађана, али и значајно допринијети бржем развоју Републике Српске.

 

Након што представници Свјетске банке у периоду од 6.-10. фебруара 2012. године одрже радне састанке и са представницима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ, у Сарајеву ће се у петак, 10.02.2012. године одржати заједнички састанак између Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, Федералне управе за геодетске и имовинсако-правне послове Федерације БиХ и Свјетске банке, а све у циљу сумирања резултата и усаглашавања ставова.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h