ДОПРИНОС РАЗВОЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ИНТЕРВЈУ АЛЕКСАНДАР ЂАКОНОВ, ДИРЕКТОР ''НЕСТРО ПЕТРОЛА'' А.Д.

 

''Нестро петрол'' а.д. је компанија која се брзо развија и која је од изузетног значаја за развој Републике Српске. На челу ове комапније је Александар Ђаконов, врло успјешан менаџер, са јасним визијама развоја и унапређења компаније. Он је за двије године, колико руководи ''Нестро петролом'' постао препознатљива личносту међу привредницима као и у медијима.

 

1.РУГИПП: Од формирања компаније ''Нестро петрол'' а.д. имали сте потребу да ријешите низ имовинско-правних односа који су у надлежности Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове. Да ли сте задовољни сарадњом са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове који се односи на рјешавање имовинско-правних односа?

-ЂАКОНОВ А.: Не могу се пожалити, били сте ефикасни у обављању свог дијела посла. Сматрам да је развој Нестро петрола није само наш интерес, него да је то и у интересу Републике Српске. Тако да смо наишли на разумијевање у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове. Препознали сте значај развоја Нестро петрола и помогли нам да убрзамо свој али  и развој саме Републике Српске.

 

2.РУГИПП: Да ли су до данас ријешени сви имовинско-правни послови на свим бензинским станицама ''Нестро петрол'' а.д.?

-ЂАКОНОВ А.: С обзиром да смо преузели државно предузеће, нисмо имали већих проблема у вези са рјешавањем имовинско-правних односа. Остало је још неколико објеката који су у поступку рјешавања, а које очекујемо да ће бити убрзо ријешени.

 

3.РУГИПП: ''Нестро петрол'' а.д. има највећу мрежу бензинских станица у Републици Српској. Да ли имате у плану повећати број бензинских станица и у којим дијеловима Републике Српске?

-ЂАКОНОВ А.: Бензинске станице ''Нестро петрол'' заступљене су на територији цијеле Републике Српске. Тренутно радимо на брендирању 18 бензинских станица, а у плану је изградња 2-4 потпуно нове бензинске станице на старим локацијама. Наш циљ је да имамо атрактивну локацију, на фреквентним дионицама, те да својим потрошачима понудимо квалитетну нафту и нафтне деривате. Поред тога наш циљ за 2012. годину је нова линија аутоматског блендинга којим се добија моторно уље врхунског квалитета. То је нова инвестиција у рафинерији уља Модрича, чија се вриједност креће око 5 милиона евра, а у погон би требала бити пуштена до краја ове године.

 

4.РУГИПП: С обзиром да сте доступни на територији цијеле Републике Српске, да ли мрежа путева Републике Српске задовољава ваше потребе за дистрибуцију нафте и нафтних деривата?

-ЂАКОНОВ А.: За дистрибуцију нафте и нафтних деривата по територији Републике Српске мрежа путева задовољава наше потребе, али се сусрећемо са изазовом при извозу јер се врши преко граничног прелаза Градишка и Орашје, а превоз је једна од ставки која улази у крајњу цијену коштања производа. Било би добро када би се у пограничном дијелу ријеке Саве успјела успоставити пловност, то би утицало на извоз али и на даљи развој Републике Српске.

 

5.РУГИПП: Да ли сте упознати да је у петак (03.02.2012.године) ступио на снагу Закон о премјеру и катастру и шта мислите о томе?

-ЂАКОНОВ А.: Сваки напредак у области Закона који се односи на смањивање папирологије, бржи и ефикаснији рад и рјешавање захтјева је добар. На такав начин се само може допринијети бржем развоју привреде и саме Републике Српске.

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h