ОДРЖАН САСТАНАК СА УЧЕСНИЦИМА ПРОЈЕКТА ИЗРАДЕ ДИГИТАЛНИХ ОРТОФОТО МАПА ПОДРЖАНОГ ОД СТРАНЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове одржали су у четвртак, 08.03.2012. године, у Бањалуци састанак са представницима Европске уније, члановима ГЕОФОТО д.о.о. из Загреба и члановима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове ФБиХ.

 

Повод за одржавање овог састанка био је реализација планираних активности на израда дигиталнних ортофото мапа у пројекту "Spatial Information services phase two - digital ortophoto maps, Bosnia and Herzegovina" који финансира Европска унија у склопу ИПА програма. Дигитални ортофото приказује комплетну топографију снимљеног подручја у ортогоналној пројекцији. Реализација пројекта је великим дијелом текла предвиђеном динамиком, све до временских непогода и великих сњежних падавина које су у фебруару задесиле БиХ и регион, због чега је процес рада морао неко вријеме бити обустављен.

 

Резултати овог пројекта ће се користити за планирање и извођење разних активности на подручју цијеле БиХ као што су земљишна администрација, попис становништва.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h