ПОДРШКА НАСТАВНОМ ПРОГРАМУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БАЊАЛУЦИ

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржали су 21. децембра 2018. године предавање студентима друге године Правног факултета Универзитета у Бањалуци.

 

 

У оквиру предмета грађанско право студентима су представљени послови из надлежности РУГИПП-а, те уопште земљишна књига и катастар непокретности.

 

У уводном дијелу предавања студентима се обратио замјеник директора РУГИПП-а Срђан Радуљ, након чега је виши стручни сарадник за вођење и одржавање евиденција о непокретностима у Подручној јединици РУГИПП Бањалука Дивна Сарић говорила о земљишно-књижном праву, изгледу и уписима у земљишне књиге.

 

Историјски приказ катастра непокретности и предности ове јединствене евиденције о непокретностима и правима на њима студентима је представио начелник Одјељења за другостепени поступак у Сектору за оснивање и одржавање катастра непокретности Миленко Сарић.

 

О  излагању  у поступку оснивања катастра непокретности говорио je виши стучни сарадник за другостепени поступак у Сектору за имовинско-правне послове Срђан Јокић.

 

Уочи предавања за студенте, предаставнике РУГИПП-а угостио је  декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци Жељко Мирјанић.

 

РУГИПП и Правни факултет у Бањалуци имају потписан споразум о сарадњи у оквиру којег осим предавања студентима РУГИПП обезбјеђује и праксу и то у свим својим подручним јединицама и канцеларијама широм Српске.

 

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h