АПЛИКАЦИЈА Е-КАТАСТАР ПУШТЕНА У РАД

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове данас је завнично пустила у рад апликацију за јавни увид у катастарске евиденције „еКатастар“, која је израђена у оквиру донаторског пројекта Владе Краљевине Шведске за унапређење земљишне администрације у БиХ „ЦИЛАП“ којим руководи директорица Анђа Зимић.

Апликацији „еКатастар“ могуће је приступити  са рачунара,  таблета и мобилних телефона путем званичне интернет странице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове или путем линка http://ekatastar.rgurs.org/rs_javni_uvid/Javni_Uvid.

 

Претрага података из јавног увида катастарских евиденција могућа је на основу података о парцели или по адреси.

 

Приступ је омогућен регистрованим или нерегистрованим корисницима, с тим што је сет доступних података за регистроване кориснике већи.

 

Путем ове апликације доступни су подаци о броју парцеле, површини, култури, носиоцу права својине, удио у посједу или власништву, подаци о објектима, информације о теретима за непокретности за које је ступио на снагу нови катастар непокретности и др.

 

Опредјељеност Управе је да буде што доступнија грађанима и свим корисницима услуга, пратећи достигнућа информационих технологија у области земљишне администрације, оснивајући нови катастар непокретности и пружајући могућност јавног увида у катастарске евиденције путем апликације „еКатастар“. На овај начин интезивно се ради на смањењу корупције у области земљишне администрације.

 

Управа је кроз донаторски „ЦИЛАП“ пројекат успјешно успоставила Регистар цијена непокретности и Адресни регистар, а сада и „еКатастар“. Битно је нагласити да грађани могу да приступе овој апликацији у сваком тренутку путем интернета и изврше увид у податке катастарских евиденција.

 

На овај начин Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове као  један од најзначајнијих јавних сервиса Републике Српске омогућила је увид у податке катастарских евиденција који је доступан свим грађанима.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h