СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НА ПРАКСИ У РУГИПП-у

На основу Споразума о сарадњи који су потписали декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву и директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), студенти Правног факултета и ове године обавиће петнаестодневну стручну праксу у подручним јединицама РУГИПП-а током љетних мјесеци.

Праксу ће обављати 37 студената у мјестима свог пребивалишта, односно у општинама у којима се налази њима најближа подручна јединица РУГИПП-а. Током праксе руководиоци подручних  јединице одредиће студентима менторе и биће вођена евиденција о спроведеној пракси.

На Палама и у Бијељини полазницима студентске праксе обратио се замјеник директора РУГИПП-а Срђан Радуљ који је студенте упознао са организацијом и дјелокругом послова које обавља РУГИПП.

Радуљ је овом приликом истакао значај обављања стручне праксе током студија и могућности које она пружа, нагласивши да је ово наставак одличне сарадње међу пријатељским институцијама отпочета прошле године.

Он је скренуо пажњу студентима да ће им након обављене праксе бити издати сертификати, те да свако учешће на студентској пракси може бити прилика будућим дипломираним правницима за запослење у струци.

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Горан Марковић потписали су 5. 2. 2019. године у Бањалуци Споразум о сарадњи Правног факултета и РУГИПП-а.

 

 ГАЛЕРИЈА СЛИКА

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h