ОДРЖАНА ОНЛАЈН НАДЗОРНА МИСИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ

 

 

Редовна Надзорна мисија Свјетске банке о праћењу реализације Пројекта регистрације некретнина одржана је онлајн у предвиђеном теремину у периоду од 22. до 27. априла 2020. године.

Због ситуације изазване пандемијом вируса корона (COVID-19) пројектни тим Свјетске банке у оквиру редовне мисије одржао је онлајн састанке са представницима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

 

Током мисије представљени су постигнути резултати у оквиру праћења активности Пројекта регистрације некретнина, од којих су одређени индикатори за праћење премашили предвиђене вриједности чиме су представници Свјетске банке изузетно задовољни, истакао је Јасенко Нединић вршилац дужности помоћника директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте.

 

Такође, разговарно је и о пандемији изазваној вирусом корона (COVID-19) и представљене су мјере заштите које је РУГИПП подузео у циљу спречавања ширења вируса корона, а све у циљу благовременог спровођења пројектних активности.

 

Поред тога, разговарано је о активнстима планираним у оквиру додатног финансирања које је Управни одобор Свјетске банке одобрио, а чија се ефективност очекује након што надлежне институције БиХ спроведу потребне процедуре.

 

У понедјељак, 27. априла 2020. године одржан је завршни састанак путем видео позива у којем је учествовао вршилац дужности помоћника директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић, на којем су усаглашени даљи кораци који ће осигурати да се Пројекат регистрације некретнина успјешно заврши и да почне друга фаза пројекта.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h