РАД РУГИПП-а ПРЕДСТАВЉЕН СТУДЕНТИМА И ПРОФЕСОРИМА АГГФ-а

Представници Републичке управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржали су 28. новембра 2018. године предавање о темама из надлежности РУГИПП-а студентима и професорима Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањалуци (АГГФ). 

Помоћник директора за геодетске послове Рајко Божић говорио је о увођењу Републике Српске у Европски терестрички референтни систем.

 

Божић је присутне на предавању упознао и са тренутним активностима РУГИПП-а када су у питању геодетски послови, основни геодетски радови и катастарски премјер.

 

Виши стурчни сарадник за геодетске послове Татјана Сарајлић одржала је предавање о теми „Нивелман високе тачности 3“, у ком је дала осврт на историјат нивелманских мрежа за подручје Републике Српске.

 

На предавању је било ријечи и о пословима рекогносцирања и стабилизације репера, мјерењу и обради података које РУГИПП тренутно спроводи када је у питању нивелман високе тачности.

 

Студенти и професори АГГФ-а активно су постављали питања, али и сугерисали на који начин би РУГИПП у наредном периоду могао да помогне у извођењу наставе на њиховом факултету.

 

РУГИПП и АГГФ имају потписан протокол о сарадњи којим је између осталог предвиђен заједнички рад на извођењу наствног процеса како у теоријском, тако и у практичном дијелу.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h