ДИРЕКТОР КОМЉЕНОВИЋ НА ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ „EUROGEOGRAPHICS“-a

 Директор Републичкe управe за геодетске и имовинско-правне послове Милош Комљеновић и виши сарадник за координацију, међународну сарадњу и превођење прописа ЕУ у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Тамара Травар присуствовали су годишњој Генералној скупштини Европскe асоцијацијe националних тијела за мапирање, катастар и земљишне књиге /„EuroGeographics“/ одржаној oд 1. дo 3. октобра 2017. године у Бечу у Аустрији.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове је члан ове асоцијације, која окупља 63 организације из 46 земаља, од 2009. године.

На овогодишњој Скупштини, чији је домаћин била Геодетске управа Републике Аустрије-БЕВ, било је ријечи о утицају најновијих технологија и њиховој примјени у контексту безбједности података.

Током скупа одржан је и округли сто у оквиру којег су се тражили одговори на најактуелнија питања из домена утицаја најновије технологије, усвојена је Стратегија дјеловања асоцијације за период 2017-2020. године, те извјештај о раду Управног одбора асоцијације као и потребни финансијски документи.

Рад Скупштине отворио је замјеник министра науке, истраживања и привреде  Аустрије Матиас Чирф, а присутне су поздравили предсједник Европскe асоцијацијe националних тијела за мапирање, катастар и земљишне књиге Ингрид Ванден Берге, као и директор аустријске геодетске управе Вернер Хофман.

Сљедећа редовна годишња Скупштина Европскe асоцијацијe националних тијела за мапирање, катастар и земљишне књиге /„ EuroGeographics“/  одржаће се 2018. године у Прагу у Чешкој. 

 

Галерија слика 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h