Одржан едукациони семинар у вези оснивања катастра непокретности за регију Херцеговине

С циљем оснивања катастра непокретности, као јединствене евиденције о непокретностима, организован је едукациони семинар за чланове у Комисијама за излагање на јавни увид податка о непокретностим на јавни увид и утврђивање права на непокретностима, у складу са Планом послова премјера и оснивања катастра непокретности за 2015. годину.


 

Едукациони семинар је одржан 03. и 04.09.2015. године у хотелу ''Леотар у Требињу, за регију Хецеговине. На семинару су поред ангажованих консултаната у Комисијама за излагање присуствовали запослени у подручним јединицама Требиње, Фоча, Невесиње, Билећа и Љубиње Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, представници Адвокатске коморе Републике Српске, Нотарске коморе Републике Српске, Правобранилаштва Републике Српске сједиште замјеника у Требињу и представници јединица локалне самоуправе.


На серминару су презентоване теме из имовинско-правне области у вези са оснивањем катастра непокретности, затим геодетске области, али и конкретних проблема са којима се сурећу Комисије за излагање у поступку оснивања катастра непокретности, као и тема из области социјалног мапирања и мониторинга.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h