Регионални сусрет геодетских управа

На регионалном сусрету геодетских управа који је одржан у Требињу, у периоду од 28-30. маја 2014. године, учествовали су чланови менаџмента Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, Државне геодетске управе Републике Хрватске, Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БИХ, представници пројекта Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини (ЦИЛАП) и по први пут се придружио и менаџмент Републичког геодетског завода Републике Србије.


Организатор овог регионалног сусрета геодетских управа била је Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, уз подршку пројекта ЦИЛАП, који је сносио трошкове организације из донаторских средстава Владе Краљевине Шведске.
Тема реионалних сусрета геодетских управа била је „Размена искустава на одржавању катастра и учешће у међународним пројектима“.
Током сусрета презентована су достигнућа у области катастра у Републици Српској, Федерацији БИХ, као и учешће Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БИХ и Државне геодетске управе Републике Хрватске у међународним пројектима.
Након радног дијела донесени су закључци да је потребно радити на унапређењу регионалне сарадње геодетских управа из региона и размјени искустава у области земљишне администрације, као и размјeни искустава у међународним пројектима које реализују геодетске управе.
Домаћин наредног регионалног сусрета геодетских управа биће Републички геодетски завод Републике Србије, а термин одржавања сусрета ће бити накнадно дефинисан.

Галерија слика

 

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h