ОДРЖАНA ЕДУКАЦИЈA У БАЊАЛУЦИ

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржала је у Бањалуци едукацију о оснивању и одржавању катастра непокретности, рада првостепених и другостепених стручних сарадника и улози надзора у истим пословима.


Едукација је организована за запослене у подручним јединицама Бања Лука, Челинац, Котор Варош, предсједнике и геодетске стручњаке који су ангажовани у комисијама за излагање на јавни увид података о непокретностима и утврђивање права на непокретностима у наведеним општинама.

Током едукација одржана су предавања у вези са свим фазама оснивања катастра непокретности који подразумијевају припреме за излагање података о непокретностима и израду привремених база података катастра непокретности, утврђивање права у поступку оснивања катастра непокретности и одржавање катастра непокретности.
Одржана је и едукација у вези са правилима и процедурама између подручних јединица, комисија за излагање, Сектора за оснивање и одржавање катастра непокретности и Сектора за послове надзора у поступку оснивања катастра непокретности.


Такође, представљена је примјена важећих законских прописа у поступку оснивања катастра непокретности, као и примјена новог Закона о узурпацијама и добровољачким компетенцијама.


Члан едукационог тима била је и директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић, а остали чланови едукационог тима су запослени на руководећим радним мјестима у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове.

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h