ODRŽANE EDUKACIJE U PRIJEDORU, VIŠEGRADU, ZVORNIKU, MILIĆIMA I MODRIČI

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) održala je u periodu  od 5. juna do  7. jula 2020. godine u Prijedoru, Višegradu, Zvorniku, Milićima i Modriči  edukacije o osnivanju i održavanju katastra nepokretnosti, rada prvostepenih i drugostepenih stručnih saradnika i ulozi nadzora u istim poslovima.

 

 

Edukacija je organizovana za zaposlene u područnim jedinicama Prijedor, Kostajnica, Kozarska Dubica, Novi Grad, Višegrad, Foča, Rudo, Čajniče, Kalinovik,  Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Šekovići, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac, Modriča, Šamac i Pelagićevo,  predsjednike i geodetske stručnjake koji su angažovani u komisijama za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanje prava na nepokretnostima u navedenim opštinama.

 

Tokom edukacija održana su predavanja u vezi sa svim fazama osnivanja katastra nepokretnosti koji podrazumijevaju pripreme za izlaganje podataka o nepokretnostima i izradu privremenih baza podataka katastra nepokretnosti, utvrđivanje prava u postupku osnivanja katastra nepokretnosti i održavanje katastra nepokretnosti.

 

Održana je i edukacija u vezi sa pravilima i procedurama između područnih jedinica, komisija za izlaganje, Sektora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti i Sektora za poslove nadzora u postupku osnivanja katastra nepokretnosti.

 

Takođe, predstavljena je primjena važećih zakonskih propisa u postupku osnivanja katastra nepokretnosti, kao i primjena novog Zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama.

 

Član edukacionog tima bila je i direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović, a ostali članovi edukacionog tima su zaposleni na rukovodećim radnim mjestima u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

 

 GALERIJA SLIKA 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h