ODRŽANA EDUKACIJA U MRKONJIĆ GRADU

 

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) održala je 1. i 2. juna 2020. godine u Mrkonjić Gradu edukaciju o osnivanju i održavanju katastra nepokretnosti, rada prvostepenih i drugostepenih stručnih saradnika i uloga nadzora u istim poslovima.

 

 

Edukacija je organizovana za zaposlene u područnim jedinicama Mrkonjić Grad, Ribnik, Kneževo i Šipovo, predsjednike i geodetske stručnjake koji su angažovani u komisijama za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanje prava na nepokretnostima u navedenim opštinama.

 

Tokom dvodnevne edukacije održana su predavanja u vezi sa svim fazama osnivanja katastra nepokretnosti koji podrazumijevaju pripreme za izlaganje podataka o nepokretnostima i izradu privremenih baza podataka katastra nepokretnosti, utvrđivanje prava u postupku osnivanja katastra nepokretnosti i održavanje katastra nepokretnosti. Predstavljen je odnos u postupku osnivanja katastra nepokretnosti između područnih jedinica, komisija za izlaganje, Sektora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti i Sektora za poslove nadzora.

 

Takođe, predstavljena je primjena važećih zakonskih propisa u postupku osnivanja katastra nepokretnosti, kao i primjena novog Zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama.

 

Član edukacionog tima bila je i direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović, a ostali članovi edukacionog tima su zaposleni na rukovodećim radnim mjestima u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h