RUGIPP PREDSTAVIO ADRESNI REGISTAR NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA REPUBLIKE SRPSKE

 

Pomoćnik direktora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Jasenko Nedinić i konsultant CILAP projekta Dejan Jeremić prisustvovali su u četvrtak, 5. marta 2020. godine u Trebinju na sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

 

 

Na sjednici su predstavljeni dosadašnji rezultati na uspostavi sistema Adresnog registra i Registra prostornih jedinica u Republici Srpskoj, kao i rezultati saradnje sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Republičkim zavodom za statistiku.

 

Jasenko Nedinić, pomoćnik direktora u RUGIPP-u istakao je da adresni registar predstavlja osnovnu pretpostavku za uspostavu funkcionalnog i dobro organizovanog društva.

 

Socijalne službe, briga o starima, usluge spašavanja i pomoći nadležnih službi kao što su policija, vatrogasci i hitna pomoć,  pored toga urbanističko planiranje, popis stanovništva i izborni proces, ne mogu se organizovati na efikasan način bez ažurniog sistema Adresnog registra, rekao je Nedinić.

 

Podsjećamo da je RUGIPP u prethodnom periodu potpisao sa jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj sporazum o uspostavi Adresnog registra.

 

Predsjedništvo Saveza opština i gradova Republike Srpske podržalo je dosadašnje aktivnosti RUGIPP-a i CILAP projekta na uspostavljanju Adresnog registra u svim jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj, te su tokom sastanka istakli da će pružiti podršku i u narednom periodu kako bi se kompletam sistem Adresnog registra izradio u najkraćem mogućem roku.

 

Za naredni period dogovoreno je da se u dnevni red predstojeće skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske uvrsti i pitanje Adresnog registra i Registra prostornih jedinica.

 

 

GALERIJA SLIKA

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h