AKTIVNOSTI RUGIPP-a PREDSTAVLjENE NA ARHITEKTONSKO-GRAĐEVINSKO-GEODETSKOM FAKULTETU

 

Načelnik Odjeljenja za digitalni arhiv u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Milena Josipović i viši stručni saradnik za geodetske poslove u RUGIPP-u Tatjana Sarajlić  održali su 11. decembra 2019. godine u Banjaluci predavanje za studente i nastavnike Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta (AGGF) Univerziteta u Banjaluci, te učenike srednje Građevinske škole.

 

 

Predavanje o gravimetrijskom referentnom okviru Republike Srpske i digitalnom arhivu RUGIPP-a upriličeno je povodom obilježavanja 23 godine rada AGGF-a.

 

Tokom predavanja naglašeno je da je osnovna namjena uspostavljanja i realizacije gravimetrijskih referentnih sistema za potrebe geodezije određivanje fizički definisanih sistema visina i određivanje geoida.

 

Prisutni na predavanju informisani su i da je RUGIPP formirao 11 skener centara u kojima se trenutno digitalizuje arhivska dokumentacija za 23 opštine. Takođe, istaknuto je da RUGIPP planira da u narednim godinama svu arhivsku građu prevede u digitalni oblik.

 

Navedeno predavanje samo je jedna od aktivnosti koja je realizovana na osnovu sporazuma o saradnji koji su potpisali RUGIPP i AGGF, a tokom predavanja bilo je riječi i o mogućnostima unapređenja saradnje između dvije institucije.

 

Osim sa AGGF-om, a kada su u pitanju visokoškolske ustanove, RUGIPP ima potpisane sporazume o saradnji sa pravnim fakultetima javnih univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci. 

 

 

GALERIJA SLIKA

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h