PODACI O GEOLOŠKIM STANjIMA I POJAVAMA USKORO NA GEOPORTALU REPUBLIKE SRPSKE

 

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) i Republičkog zavoda za geološka istraživanja (Geološki zavod) razgovarali su 29. novembra 2019. godine u Banjaluci o mogućnostima ustupanja podataka o geološkim stanjima i pojavama na području Republike Srpske, njihovog usklađivanja sa principima Inspajer direktive Evropske unije i objave na Geoportalu Republike Srpske.

 

 

Na sastanku je utvrđeno da postoji zainteresovanost, ali i mogućnost saradnje između RUGIPP-a i Geološkog zavoda, a dogovoreni su i naredni koraci za izradu nacrta sporazuma o saradnji i razmjeni podataka, harmonizaciji geopodataka i izradi geoservisa.

 

Predstavnici dvije institucije razgovarali su i uopšte o aktivnostima RUGIPP-a u oblasti Infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srpske, te mogućnostima Geoportala Republike Srpske.

 

Podsjećamo, u skladu sa Zakonom o premjeru i katastru Republike Srpske RUGIPP je nosilac aktivnosti na uspostavljanju Infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srpske i održavanju Geoportala Republike Srpske.

 

Na Geoportalu Republike Srpske se prikazuju podaci iz nadležnosti različitih subjekata, prvenstveno RUGIPP-a, ali i između ostalih i Geološkog zavoda, koji je nosilac podataka o geološkim stanjima i pojavama na području Republike Srpske.

 

GALERIJA SLIKA

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h