POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI SA EKONOMSKIM FAKULTETOM

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ Bosiljka Predragović i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić potpisali su 11. decembra 2019. godine u Banjaluci Sporazum o saradnji RUGIPP-a i Ekonomskog fakulteta.

 

 

Sporazumom se između ostalog predviđa izvođenje praktične nastave za potrebe studenata, obavljanje stručne prakse studenata svih ciklusa studija u RUGIPP-u, saradnju naučnog i stručnog osoblja, saradnju na rješavanju konkretnih stručnih zadataka, kao i zajedničku realizaciju naučnih i stručnih istraživanja.

 

Obraćajući se prisutnima na svečanosti potpisivanja Sporazuma direktor RUGIPP-a je izjavila da RUGIPP drugu godinu zaredom nastavlja dobru praksu saradnje sa fakultetima u Srpskoj.

 

Predragovićeva smatra da je svršenim studentima Ekonomskog fakulteta zanimljiv ekonomsko-finansijski sektor RUGIPP-a, jer tu mogu da vide na koji način jedna samostalna uprava obavlja takvu vrstu poslova.

 

"Prije tri godine uveli smo registar cijena nepokretnosti kao javni, što je i osnov da započnemo pilot-projekat masovne procjene vrijednosti nekretnina kao najpravičniji sistem razreza poreza u jednoj zemlji. Tu će nam trebati ekonomisti", rekla je Predragovićeva.

 

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić smatra da će studenti imati koristi od stručne prakse u RUGIPP-u jer će tu usavršavati ono što teorijski nauče na fakultetu.

 

"Rukovodstvo RUGIPP-a će sigurno prepoznati studente koji su spremni za inovacije u poslu, te ih kao dobar kadar preporučiti za zaposlenje u Upravi", rekao je Stanić.

 

Stanić je istakao da ovaj fakultet naredne godine obilježava 45 godina rada, te će na proljeće organizovati značajnu međunarodnu konferenciju o temi "Strategija razvoja Republike Srpske u savremenim uslovima", te će pozvati RUGIPP da učestvuje u organizaciji i realizaciji.

 

 

GALERIJA SLIKA

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h