SUMIRANI REZULTATI RADA NA RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

 

U organizaciji Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), a u okviru realizacije švedskog donatorskog projekta za unapređenje zemljišne administracije u BiH CILAP 29. novembra 2019. godine u Banjaluci održana je edukativna/interna radionica o temi „Rodna/džender ravnopravnost u RUGIPP-u“.

 

 

Radionicu je otvorila direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović ističući da će nakon brojnih aktivnosti i rezultata postignutih na podizanju svijesti javnosti, biti pokretane i konkretne inicijative sa ciljem postizanja veće rodne ravnopravnosti.

 

U prvom dijelu radionice, kojoj su prisustvovali načelnici odjeljenja u RUGIPP-u, predstavljene su dosadašnje aktivnosti i rezultati realizacije džender komponente projekata CILAP i „Registracija nepokretnosti“. Takođe, prikazan je i film „Ko je vlasnik kuće“.

 

Učesnici radionice razgovarali su i o Politici rodne ravnopravnosti koju je RUGIPP usvojila, s posebnim osvrtom na ciljeve koje je neophodno ostvariti primjenom ovog dokumenta.

 

Kao uvod u edykativni dio radionice prezentovani su rezultati istraživanja o stavovima zaposlenih u sjedištu RUGIPP-u o rodnoj ravnopravnosti. Edukativni dio radionice vodio je konsultant za rodnu ravnopravnost sa dugogodišnjim iskustaom u ovoj oblasti Saša Savičić.

 

GALERIJA SLIKA

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h