ПРЕДСТАВНИЦИ РУГИПП-а И ГРАДА ДОБОЈ РАЗГОВАРАЛИ О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и градоначелник  Добоја  Борис  Јеринић, те њихови сарадници, разговарали су 14. новембра 2019. године у Добоју о имовинско-правним односима и експропријацији земљишта потребног за реализацију инфраструктурних пројеката на подручју града Добоја.

 

 

У изјави новинарима након састанка директор РУГИПП-а је рекла да су представници РУГИПП-а на састанку информисани да Градска управа Добоја намјерава да утврди општи интерес за експропријацију непокретности за реализацију неколико инфраструктурних пројеката попут изграње нове болнице, уређења корита ријеке Босне и уређења саобраћајница унутар града.

 

"Геодетска управа спроводи поступке експропријације за коридор `Пет це` који је приоритет у Републици Српској, али смо успјели да пронађемо рјешења како бисмо паралелно водили поступке експропријације непокретности за које јединица локалне самоуправе утврди општи интерес“, рекла је Предраговићева.

 

Говорећи о недостатку кадра у РУГИПП-у директор ове Управе је истакла да је до сада седам тимова ангажовано на експропријацији непокретности на траси коридора "Пет це", али и да је Влада Српске ребалансом буџета обезбиједила додатна средства за ангажовање нових стручњака.

 

Градоначелник Добоја рекао је да је на састанку договорено да се већ у понедјељак, 18. новембра 2019. године, одржи оперативни састанак тимова Геодетске управе и Управе града.

 

Састанку директора РУГИПП-а и градоначелника Добоја, присуствовали су помоћници директора РУГИПП-а за економско-финансијске послове Драган Станковић, оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић, за послове надзора Мирко Стојчиновић, геодетске послове Бранислав Макрић, те шеф подручне јединице РУГИПП Добој Ненад Палексић.

 

Састанку су присуствовали и посланици у Народној скупштини Републике Српске Небојша Марић и Данијел Јошић, предсједник Скупштине града Добоја Сања Вулић, те посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h