КОНСТИТУИСАН ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ О СТВАРНИМ ПРАВИМА

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић изабрана је за предсједника Организационог одбора научно-стручног скупа под називом „Конференција о стварним правима и евиденцијама о непокретностима у Републици Српској“. 

 

 

Задатак Одбора, који је констутисан на сједници одржаној 12. новембра 2019. године у сједишту РУГИПП-а у Бањалуци,  је да позове учеснике, изабере стручне радове који ће бити представљени и изврши остале припреме за научно-стручни скуп који би требао да буде одржан у априлу 2020. године.  

 

Обраћајући се присутнима на сједници, Предраговићева је нагласила да је одржавање оваквог скупа корисно како за научну и стручну заједницу, тако и за сам РУГИПП и рјешавање имовинско-правних односа на територији цијеле Српске.  

 

Осим директора РУГИПП-а у Организациони одбор изабрани су: проф. др Жељко Мирјанић декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци; проф. др Горан Марковић декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву; проф. др Татјана Јосиповић редовни професор на Правном факултету Свеучилишта у Загребу, проф. др Мелиха Повлакић редовни професор на Правном факултету Универзитета у Сарајеву, проф. др Зоран Рашовић редовни професор на Правном факултету Универзитета у Подгорици; те Александар Деурић помоћник директора РУГИПП-а за оснивање и одржавање катастра непокретности. 

 

Чланови Организационог одбора су и проф. др Душко Медић судија Уставног суда Републике Српске; проф. др Раденко Јотановић ванредни професор на Правном факултету Универзитета у Бањалуци; проф. др Ангел Ристов ванредни професор на Правном факултету “Јустинијан Први“ Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопље; доц. др Ненад Тешић доцент на Правном факултету Универзитета у Београду; Страхиња Ћурковић судија Врховнoг суда Републике Српске; Срђан Радуљ ма замјеник директора РУГИПП-а; Слада Ивелић предсједник Нотарске коморе Републике Српске; Лазо Радић представник Адвокатске коморе Републике Српске и мр Милимир Говедарица правобранилац  Републике Српске.

 

Организатори научно-стручног скупа под називом „Конференција о стварним правима и евиденцијама о непокретностима у Републици Српској“ су РУГИПП, Правни факултет Универзитета у Бањалуци и Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h