УСПЈЕШНА САРАДЊА РУГИПП-а И ОПШТИНЕ ЛАКТАШИ

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић, те помоћници директора РУГИПП-а за економско-финансијске послове Драган Станковић и оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић састали су се данас 24. октобра 2019. године у Лакташима са начелником ове локалне заједнице Ранком Карапетровићем и његовим сарадницима.

 

 

На састанку је било ријечи о експропријацији, рјешавању имовинско-правних односа, оснивању катастра непокретности и другим поступцима из надлежности РУГИПП-а који се спроводе на територији општине Лакташи, а са циљем ефикасније реализације пројеката од општег интереса и капиталних инвестиција.  

 

С обзиром да је у надлежности РУГИПП-а први корак за реализацију пројеката од општег интереса и других капиталних инвестиција, сарадња РУГИПП-а и јединица локалне самоуправе је од великог значаја.

 

У том смислу као приоритете и у оснивању нове евиденције о непокретностима  РУГИПП одређује управо оне катастарске општине у којима се планира реализација капиталних пројеката, а све у договору са Владом Републике Српске и руководиоцима јединица локалне самоуправе.

 

Састанку одржаном у просторијама Општинске управе у Лакташима присуствовали су и представници Подручне јединце РУГИПП Лакташи.

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h