ОГЛАС О ВРШЕЊУ КАТАСТАРСКОГ ПРЕМЈЕРА ДИЈЕЛА ОПШТИНЕ ЉУБИЊЕ

 

Позивају се!

 

Сви имаоци права својине на земљишту, уписани у катастарску евиденцију, односно земљишну књигу, на територији општине Љубиње, као и имаоци права који због било ког разлога до сада нису били уписани ни у једну од наведених евиденција које се воде код Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове,

 

Да споразумно и о свом трошку обиљеже све неопходне граничне тачке парцела у свом власништву, а све у складу са УПУТСТВОМ О НАЧИНУ ОБИЉЕЖАВАЊА ГРАНИЦА ПАРЦЕЛА (ВЛАСНИШТВА) И ДРУГИХ ДЕТАЉА које је додатак овом огласу. У том смислу наручилац и извођач ће бити на располагању за све додатне инструкције и појашњења.

 

Рок за обиљежавање је 45 ДАНА од дана објављивања овог огласа НА ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ Општине Љубиње као и ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, подручна јединица Љубиње.

 

Савјетује се да се стабилизација и обиљежавање граница власништва врши истовремено, односно заједнички са сусједима како би се избјегли евентуални спорови. Уколико су вам познати власници сусједне непокретности или њихови насљедници, али су због било ког разлога одсутни савјет је да нађете адекватан начин да и њих упознате са обавезом присуства приликом заједничког обиљежавања граница власништва односно да их обавијестите о вашој намјери да извршите обиљежавање заједничке границе.

 

Овај позив се односи и на носиоце права својине јавног права (Република Српска, јединица локалне самоуправе, јавна предузећа, јавне установе или јавне службе) да су дужни да преко својих представника све вријеме активно учествују у обиљежавању својих непокретности, нарочито када су у питању границе са својином физичких лица, како би се сви евентуални спорови који могу настати у поступку оснивања катастра непокретности свели на најмању могућу мјеру и избјегли додатни трошкови оснивања катастра непокретности.

 

Такође вас упозоравамо да сте дужни да омогућите несметан приступ непокретностима од стране лица која буду ангажовали Наручилац или Извршилац геодетских радова у периоду катастарског премјера.

 

Непоступање по овом огласу може произвести дуготрајне поступке доказивања власништва као и додатне трошкове ових поступака које ће сносити власници непокретности. Уколико власници не обиљеже своје непокретности на прописан начин исте ће у поступку оснивања морати бити уписане на Републику Српску.

 

Датум објаве: 06.09.2019. године

Attachments:
Download this file (Упутство - Катастарски премјер Љубиња.pdf)Упутство[ ]589 kB1157 Downloads
FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h