УНАПРЕЂЕЊЕ РЕГИСТРА ЦИЈЕНА НЕПОКРЕТНОСТИ

У оквиру шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ /ЦИЛАП/ који реализује Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ од 19. до 23. августа 2019. године у Лакташима одржана је радионица о примјени и даљем развоју Регистра цијена непокретности Републике Српске.

 

 

Током рaдионице су сумирани резултати рада на успостављању Регистра и ефекти објављивања извјештаја стања тржишта непокретности. Разговарано је и о досадашњој сарадњи са заинтересованим странама, те плановима за наредни период. 

 

Радионицу су водили Ханс Содерблом из Геодетске управе Шведске и Марија Рашковић из Републичког геодетског завода Србије, а на радионици је учествовало десет представника РУГИПП-а.

 

Подсјећамо, РУГИПП од почетка 2017. године на територији цијеле Републике Српске евидентира све купопородајне уговоре на основу којих се врши промет и књижење непокретности. 

 

Лични подаци из купопродајних уговора су заштићени у складу са Законом о заштити личних података, док су подаци који се односе на цијену, површину, приближну локацију и врсту непокретности  oд новембра 2017. године јавно доступни на интернет страници РУГИПП-а. 

 

Успостављање Регистра у Републици Српској омогућено је захваљујући ЦИЛАП пројекту. Вођење и одржавање Регистра је према Закону о премјеру и катастру непокретности у надлежности РУГИПП-а.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h