ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ПОСЈЕТИО РУГИПП

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је 18. децембра 2017. године у Бањалуци Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) гдје се састао са вршиоцем дужности директора Управе Босиљком Предраговић и њеним сарадницима.


Састанку су присуствовали и правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица, потпредсједник Владе Српске Антон Касиповић и министар финансија Зоран Тегелтија.


У изјави новинарима, након посјете, предсједник Додик је рекао да је РУГИПП једна од најзначајнијих Управа у Српској, због чега се стално трага за што бољим рјешењима када је ријеч о њеном раду.


Он је нагласио да је нови вршилац дужности директора РУГИПП-а повукла већ довољно потеза који указују на то да ће се однос са странкама побољшати, скраћивањем и убрзавањем процедура.


"Овдје је ријеч о комплексним пословима, имајући у виду историјски несређене ситуације кроз различите режиме и поретке, тако да је увођење што више информационих технологија приоритетан задатак", рекао је Додик истичући да је на састанку разговарано и о потреби да се обезбиједи одговорност запослених путем извршавања радних обавеза.


Предсједник Додик је рекао да ће се у наредном времену радити на доношењу посебног закона о геодетској управи.


"Посебан проблем представља значајан број локалних организационих јединица у Српској и ту се мора увести ред", поручио је Додик и нагласио да у РУГИПП-у нема мјеста за непослух и да се за свакога ко се супротстави директору са становишта законски тражених активности може сматрати да не извршава своје радне обавезе.


Додик је навео да је очигледно да је кадровско оспособљавање кључ ефикасног рада Управе, а да задатак ове службе јесте да сведе било какву спекулативну могућност на минимум.


Вршилац дужности директора РУГИПП-а Босиљка Предраговић рекла је да је са предсједником Додиком разговала о рјешењима која ће унаприједити рад Управе, као једну од значајнијих органа Владе Српске.


"Сви пројекти које ми водимо и проблеми са којима су сусрећемо у погледу кадрова и законодавне регулативе били су тема данашњег састанка. Закључци са састанка ће сигурно дати добре резултате у будућности и бити РУГИПП-у вјетар у леђа да будемо бољи", поручила је Предраговићева.

 

Галерија слика 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h