Edukacija zaposlenih za Komisije za izlaganje podataka

Na Mrakovici, u petak i subotu (19. i 20.07.2013. godine)održana je druga u nizu edukacija za zaposlene koji će učestvovati u komisijama za izlaganje podataka na javni uvid i utvrđivanje prava na njima za cijele katastarske opštine. Edukaciji je prisutvovalo oko 60 zaposlenih iz područnih jedinica Gradiška, Prijedor, Novi Grad, Srbac i Kozarska Dubica.


Mladen Kovačević, v.d. direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, naglasio je da ovakva vrsta edukacije treba da doprinese usvajanju novih znanja i razmjeni iskustva među zaposlenima, ali i da radnici koji će biti članovi komisija budu spremni za izazove koji mogu da se pojave u postupku izlaganja podataka na javni uvid i utvrđivanja prava na njima.


Prvog dana predavanja, pored predvača iz Uprave, prezentaciju su održali i predstavnici firme Digit d.o.o. iz Banja Luke, a u vezi sa unošenjem promjena i korištenjem baze podataka o nepokretnostima, koja je već u primjeni i koja će se dodatno usavršavati u zavisnosti od potreba, te koristiti u postupku izlaganja podataka na javni uvid.


Tokom ove dvodnevne edukacije, pored pravnih, geodetskih i inofrmaciono-komunikacionih tema prezentovana je i tema Inkluzija u procesu uspostavljanja katastra nepokretnosti, koja ima za cilj ostavrivanje zagarantovanih prava građana Republike Srpske, bez obzira na polnu, nacionalnu, rasnu i drugu pripadnost, ta da im se omogući pravo upisa na nepokretnostima.

Galerija slika

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h