Potpisan sporazum sa Kraljevinom Norveške

Sarajevo - Juče je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u 12 sati održana ceremonija potpisivanja Sporazuma o implementaciji projekta „Javne službe za tržište nekretnina i evropske integracije", koji će se finansirati donatorskim sredstvima Kraljevine Norveške.


Cilj projekta je jačanje kapaciteta u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH, radi pripreme, čuvanja, i širenja geografskih informacija kako bi se pružila podrška izgradnji kapaciteta za prijavu nekretnina i povećanju pristupa geografskim informacijama, s ciljem da se ispoštuju relevantni zahtjevi za evropske integracije navedeni u Inspire direktivi Evropske Unije.

Učesnici u realizaciji projekta su Statens kartverk – agencija za kartografiju Kraljevine Norveške, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH.

Projekt počinje potpisivanjem Sporazuma 22. 04. 2013. godine i provodiće se u periodu od 20 mjeseci. Trajanje projekta se može produžiti ako se ugovorne strane tako dogovore i ako ga odobre Savjet ministara BiH i Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Ukupna finansijska podrška Vlade Kraljevine Norveške iznosi 8.661.958 norveških kruna (približno 1.140.000 evra), koja će jednako biti raspoređena Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH.
Vrijednost doprinosa Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH je u procijenjenom iznosu od 667.550 norveških kruna, koji će dvije geodetske uprave ravnomjerno osigurati, u smislu radova koji se odnose na projekat.

Implementacijom projekta formiraće se centralne baze podataka (data centri) u entitetskim geodetskim upravama u kojima će biti pohranjeni kartografski i katastarski podatci, spremni za daljnje održavanje i distribuciju korisnicima. Na ovaj način će kartografski i katastarski podatci biti dostupni korisnicima putem Interneta i intraneta.

Galerija slika


 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h