Intenzivna saradnja za sprječavanje bespravne gradnje

 

U Doboju je u srijedu (13.03.2013. godine) održan sastanak na kojem su prisustvovali dr Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove zajedno sa svojim saradnicima, zatim predstavinici Rudnika i termoelektrane ’’Stanari’’ i gradonačelnik Doboja Obren Petrović sa svojim saradnicima.

 

 

Povod za ovaj sastanak bio je da stanovništvo poslije eksproprijacije na terenu u dijelu koji je predviđen za razvoj novih kopova za eksploataciju uglja za potrebe Rudnika i termoelektrane ’’Stanari’’ koji se nalazi južno od pruge Doboj - Banja Luka u Stanarima kod Doboja, ne može da gradi nove stambene objekte. 

 

EFT grupa ne bježi od plaćanja obaveza za eksproprijaciju objekata koji su se nalazili i prije dvije godine na lokaciji predviđenoj za razvoj EFT Rudnika i termoelektrane ’’Stanari’’, kada je vršeno geodetsko snimanje i kada se vidjelo koliki je broj objekata koji trebaju biti eksproprisani.

 

Stevo Lončar, rukovodilac investicija u rudniku i termoelektrani ’’Stanari’’ poručio je na sastanku, da ’’EFT grupa’’ neće plaćati obaveze za one objekte koji su bespravno izgrađeni nakon geodetskog snimanja, na lokalitetu koji je predviđen za razvoj novih kopova za eksploataciju uglja za potrebe Rudnika i termoelektrane ’’Stanari’’.

 

Dr Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove pojasnio je da je krajem 2010. godine izvršeno avionsko i geodetsko snimanje na oko 1.400 hektara zemljišta na kojem je ’’EFT grupa’’, na osnovu koncesionog ugovora i regulacionog plana predvidjela nove kopove za eksploataciju uglja.

 

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović, rekao je da će nakon što inspekcija obavi svoj posao biti poznato koliko je objekata izgrađeno nakon usvajanja regulacionog plana eksploatacionih polja Rudnika i termoelektrane ’’Stanari’’.

 

Galerija slika

 
FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h