Potpisan partnerski ugovor za ''Projekat izgradnje kapaciteta za usavršavanje zemljišne administracije i procedura u BIH''

U Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, u Banja Luci, danas (12.02.2013.godine) je potpisan partnerski ugovor povodom donatorskog ''Projekta izgradnje kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u BIH''.

Ugovor su potpisale tri geodetske Uprave: Lantmateriet (Geodetska uprava Kraljevine Švedske), Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove FBIH.


Za realizaciju ovog Projekta Vlada Kraljevine Švedske je izdvojila oko 3 miliona evra donatorskih sredstava.
Nakon potpisivanja ugovora, novinarima su se obratili Anđa Zimić, direktor Projekta izgradnje kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u BIH, dr Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove FBIH.


Anđa Zimić je istakla da će kroz ovaj projekat biti vršeno usavršavanje velikog broja zaposlenih u entitetskim geodetskim Uprvama, kako bi na najbolji način odgovorili izazovima koji su postavljeni pred njih u procesu reforme zemljišne administracije. Kao primjer usavršavanja navela je da će geodetski stručnjaci iz Republike Srpske i Federacije BIH vršiti mjerenja instrumentom apsolutnim gravimetrom, te da u Evropi postoje samo dva ovakva uređaja, od kojih je jedan u švedskoj geodetskoj upravi ''Lantmateriet'', a drugi u njemačkoj geodetskoj Upravi.


Dr Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je naglasi da je samo registrovana imovina, vrijedna imovina.


Ovaj Projekat će biti podrška Projektu registracije nekretnina koji će entitetske geodetske Uprave realizovati iz kreditnih sredstava Svjetske banke.


Ambasador Švedske u BIH u ime Vlade Kraljevine Švedske i direktori entitetskih geodetskih Uprava će 26.02.2013. godine potpisati sporazum u Sarajevu, za realizaciju ''Projekta izgradnje kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u BIH''.


Galerija slika

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h