Čas za studente u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

18.12.2012. godine – Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske tradicionalno nastavlja saradnju sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci.


Danas je održan sastanak sa studentima završne godine Odsjeka za geodeziju i njihovim profesorima, četvrti po redu, koji se redovno održava svake godine u decembru.


Prisutne je pozdravio i dao uvodnu riječ dr Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i istakao da će ova Uprava i u budućnosti pratiti i podržavati rad Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci. Ukratko ih je upoznao o međunarodnoj saradnji koju ima Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske u realizaciji projekata iz oblasti infrastrukture prostornih podataka, sa završenim Projektom registracije zamljišta, kao i sa Projektom registracije nepokretnosti koji treba da počne na proljeće 2013. godine, koji će biti finansiran iz kredintnih sredstava Svjetske banke, a podršku za poboljšanje kapaciteta zemljišne administracije i procedura pružiće Vlada Kraljevine Švedske posredstvom međunarodne razvojne agencije 'SIDA' i Lantmaterieta (Švedske geodetske uprave).


Prof. dr Vladimir Lukić, savjetnik dekana Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, istakao je značaj koji ima Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske u radu Fakulteta, te da je zajedničkom saradnjom Fakultet dobio i Odsjek za geodeziju. Ovom prilikom je istakao da ovakvi skupovi mladim ljudima mnogo znače, jer tako mogu saznati kako praktično izgleda rad na međunarodnim projektima iz oblasti njihove struke.


Prof. dr Manojlo Miladinović je redovan profesor na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Banja Luci. U svom obraćanju on je uporedio sistem zemljišne administracije u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, jer je Geodetski zavod Srbije u toku ove godine završio implementaciju Projekta registracije nepokretnosti, koji će u narednoj godini započeti Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.


Prezentacijom na temu 'Implementacija međunarodnih projekata', Darko Mišković, stručni savjetnik direktora za geodetske poslove u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove upoznao je studente i njihove profesore sa koji međunarodnim organizacijama sarađuje ova Uprava, koje projekte je realizovala, takođe sa projektima koji su u toku i sa onima koji su u planu da se realizuju.


Nakon ove prezentacije predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, profesori i studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta su nastavili razgovor i dogovorili nastavak saradnje.

Galerija slika

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h