Tim Svjetske banke posjetio područnu jedinicu Čelinac

10.12.2012. godine – Predstavnici Svjetske banke u ponedeljak su posjetili Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Područnu jedinicu Čelinac u sklopu svoje misije.


Tokom posjete ovoj područnoj jedinici, v.d. šefa područne jedinice Čelinac Milena Josipović, upoznala ih je da je Repblička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, u cilju što boljeg sprovođenja Projekta registracije nepokretnosti, koji treba da počne naredne godine i koji će biti finansiran iz kreditnih sredstava Svjetske banke, donijela Odluku o osnivanju katastra nepokretnosti za katastarsku opštinu Čelinac Donji, u skladu sa Zakonom o premjeru i katastru Republike Srpske.


Radi se o Pilot projektu koji će u toku realizacije prikazati sve aktivnosti na izvršenju istog sa analizom utorška vremena, kadrovskih i finansijskih sredstava. Za ovaj Pilot projekat izabrana je katastarska opština koja teritorijalno pokriva gradski centar opštine, industrijsku i poslovnu zonu, kao i više zona za individualnu i kolektivnu stambenu izgradnju.


Za ovu katastarsku opštinu održava se evidencija katastra zemljišta, sa podacima o parcelama i posjeda na osnovu aerofotogrametrijskog snimanja 1974. godine, zemljišna knjiga sa podacima o parcelama i upisom prava na osnovu austro-ugarskog premjera, te knjige uloženih ugovora za stanove, poslovne zgade, poslovne prostore i garaže sa upisom prava na ovim nekretninama.


Tokom posjete područnoj jedinici Čelinac, načelnik Opštine Čelinac Momčilo Zeljković, takođe je primio delagaciju Svjetske banke i istakao da ima dobru saradnju sa zaposlenima u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Područnoj jedinici Čelinac i istakao da podržava ovaj Pilot projekt koji sprovodi ova područna jedinica, jer građani Opštine Čelinac zaslužuju da imaju tačne i pouzdane podatke o svojoj imovini.


Vođa tima Svjetske banke Mika-Petteri Torhonen, zahvalio se načelniku Opštine Čelinac Momčilu Zeljkoviću i v.d.šefa PJ Čelinac Mileni Josipović na dobroj saradnji i istakao da je ovaj Pilot projekat veoma dobra prilika da se izvrše detaljne pripreme za uspješnu realizaciju Projekta registracije nepokretnosti.

Galerija slika

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h