Prezentacija aplikativnih modula eTerraSoft

29.11.2012. godine – U Laktašima kod Banjaluke, u hotelu ''San'' održana je prezentacija aplikativnih modula eTerraSoft programa, koji će se koristiti za potrebe osnivanja novog katastra nepokretnosti u skladu sa Zakonom o premjeru i katastru Republike Srpske (Službeni glasnik Republike Srpske broj 6/12).


Ispred Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske prisutne je pozdravio Dragan Macanović, pomoćnik direktora za geodetske poslove i istakao važnost ovog aplikativnog modula za rad na poslovima uspostave novog katastra nepokretnosti.


U prezentaciji aplikativnog modula eTerraSoft učestvovali su prof. dr Miro Govedarica i mr Đorđe Pržulj, sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Stanko Svitlica, Digit Banjaluka.


Prezentacija je obuhvatila kompletan proces pripreme podataka, izlaganja i promovisanja podataka novog katastra nepokretnosti, odnosno formiranje privremene baze katastra nepokretnosti na osnovu katastra zemljišta i digitalnog katastarskog plana, zatim ispravku i ažuriranje podataka privremene baze katastra nepokretnosti i digitalnog katastarskog plana, štampa privremenih listova nepokretnosti iz aplikacije za izlaganje, zatim postupak izlaganja (izmjena podataka kroz proces izlaganja), prebacivanje podataka iz izlaganja u novi katastar nepokretnosti, te štampu definitivnih listova nepokretnosti iz aplikacije za novi katastar nepokretnosti.


Tokom ove prezentacije, nakon kraće pauze, prisutnima se obratio i dr Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i istakao da je pred ovom Upravom i njenim zaposlenima u narednom periodu veoma obiman i odgovoran posao, te da je u skladu sa tim neophodno ovom poslu pristupiti maksimalno odgovorno.


Ovoj prezentaciji prisustvovalo je preko 100 učesnika, koji su zaposleni u sjedištu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, zatim šefovi područnih jedinica, te radnici koji će biti članovi komisija za izlaganje u okviru područnih jedinica, a koju čine diplomirani pravnici i inžinjeri geodezije ili geodete.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h