Posjeta gosp. Dragoljuba Davidovića i Marka Pavića

Definisanje Protokola o saradnji RUGIPP-a i Saveza opština i gradova bila je tema razgovora između predstavnika Saveza, RUGIPP-a i Ministarstva lokalne uprave i samouprave Vlade Republike Srpske, na sastanku održanom 08.12.2010. godine u zgradi RUGIPP-a.

 

Predsjednik Predsjedništva Saveza opština i gradova gosp. Dragoljub Davidović, te Član Predsjedništva Saveza, gosp. Marko Pavić su istakli u ime gradova i opština Republike Srpske potrebu da se protokolom o saradnji RUGIPP-a i Saveza definiše potreba efikasnog i prioritetnog rješavanja predmeta iz nadležnosti RUGIPP-a vezano za najznačajnije razvojne projekte lokalnih zajednica. Puna međusobna saradnja doprineće ukupnom jačanju institucionalnog kapaciteta i efikasnosti svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj.

 

U tom smislu lokalne zajednice i Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Protokolom će se obavezati na upražnjavanje prakse stalne razmjene informacija i periodičnog analiziranja odbvijanja procesa unapređenja međusobne saradnje.

 

Istaknut je zajednički stav, da zbog naglašene potrebe dizanja stupnja efikasnosti na viši nivo, poslovi iz oblasti upravljanja nepokretnostima Republike Srpske trebaju se objediniti i koncentrisati u okviru izvršne vlasti.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h