Program poslova premjera i uspostavljanje katastra nepokretnosti za period 2011.-2015. godine

07.12.2010.- Narodna skupština RS usvojila je Program poslova premjera i uspostavljanje katastra nepokretnosti za period od 2011. do 2015. godine, čiji je cilj uspostavljanje moderne, efikasne i istinite evidencije nepokretnosti u RS. Provođenja novog plana godišnje će koštati 20 miliona KM, uz korištenje više finansijskih izvora, kao što su kredit Svejtske banke, budžet RS, Budžet Republičke geodetske uprave i donatorska sredstva.

 

Potreba za ovim dokumentom je nastala zbog promjene okolnosti u odnosu na 2007. godinu. Globalna svjetska kriza u ekonomskom, socijalnom i civilizacijskom smislu nalaže RS da oblasti upravljanja nepokretnostima kojima ona raspolaže da novu kvalitetniju dimenziju. Kako se rezultati u oblasti zemljišne administracije ne mogu brzo i preko noći postići, u Evropi je donesena tzv. INSPIRE direktiva koja propisuje standarde i kriterijume koja svaka zemlja Evrope u ovoj oblasti treba do određenog roka uvesti ako misli da se uključi u krupne investicione, razvojne i integrativne tokove i evropske projekte.

 

Zato je Vlada RS zatražila od RUGIPP da shodno tome izvrši analizu provođenja Programa poslova premjera i uspostavljanje katastra nepokretnosti za period 2007. – 2016. koji je usvojila Narodna Skupština RS i da shodno analizi predloži novi program sa bitno izmjenjenim rokovima.

 

Obraćanje direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove dr Tihomira Gligorića Narodnoj Skupštini Republike Srpske

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h