Posjeta Predsjedavajućeg Savjeta Ministara BiH, gosp. dr Nikole Špirića

09.12.2010- Republičku upravu za geodetske i imovinko-pravne poslove posjetio je Predsjedavajući Savjeta Ministara BiH, gosp. Dr Nikola Špirić.

 

Sa rukovodstvom RUGIPP-a gosp. Nikola Špirić razgovarao je o realizaciji faze I i faze II projekta uspostave permanentnih stanica i izrade ortofoto planova za prostor BiH-entitet Republika Srpska. Ovi projekti se finansiraju u visini od 8,5 miliona KM iz inostranih fondova posredstvom Savjeta ministara.

 

Predsjedavajući Savjeta Ministara gosp. Nikola Špirić izrazio je svoje zadovoljstvo da je RUGIPP Republike Srpske u implementaciji tzv. INSPIRE direktive, kao i u pogledu ispunjavanja odredbi Brajtonske konferencije „Katastar 2014. God“, kojima se zemlje evropskog kontinenta obavezuju da u oblasti zemljišne administracije uvedu Evropske kriterijume i standarde, puno napravila. Bez te činjenice, RUGIPP RS ne bi mogao biti primljen u punopravno članstvo EUROGEOGRAPHICSa, strukovne organizacije u oblasti geodezije pri Evropskoj uniji.

 

Posebno je pohvalio kvalitet i ambiciju RUGIPP-ovog upravo usvojenog Programa poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti za period 2011.-2015. Godine od strane Narodne Skupštine i ocijenio ga kao jednog od izuzetnog značajnog razvojnog plana i poduhvata Republike Srpske, bez kojega je nezamisliv ubrzani rast i razvoj. Zato izražava svoju spremnost da sa pozicije predsjedavajućeg Savjeta Ministara BiH, da svoj puni doprinos i podršku u traženju izvora sredstava za finansiranje ovog Programa iz stranih i domaćih izvora finansiranja. Izuzetno važnom smatra činjenicu da je u RUGIPP već stvorena kvalitetna menadžerska, kadrovska, organizaciona, tehnička i tehnološka osnova koja je u stanju da realizira ambiciozne ciljeve iz Programa, kao i ukupne ciljeve razvoja i modernizacije RUGIPP-a.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h