OKRUGLI STO "NOVI ZAKON O KATASTRU-TUMAČENJE I PRIMJENA"

U maloj sali Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci dana 17.11.2011. godine je održan okrugli sto na temu „Novi Zakon o katastru-tumačenje i primjena“.

 

Organizatori okruglog stola su Zajednica Hrvata Banja Luka, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Kulturni centar Banski dvor.

 

Među prisutnima na ovom skupu bili su predstavnici Kluba Hrvata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Kluba Bošnjaka, kao i građani Banjaluke i Republike Srpske koji su iskazali interesovanje u vezi sa ovom tematikom.

 

U obraćanju prisutnima, dr Tihomir Gligorić, direktor Geodetske uprave, predstavio je trenutno stanje u oblasti katastra i cjelokupne zemljišne administracije, kao i koji su razlozi i prednosti za uspostavljanje jedinstvene evidencije nekretnina koju podržava Svjetska banka.

 

Aleksandar Deurić, načelnik za drugostepeni postupak, ukazao je na suštinu novog Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, takođe je prisutnima objasnio pravnu proceduru koja treba uslijediti pri registraciji nekretnina kada bude uspostavljan jedinstveni sistem evidencije.

 

Nakon pojašnjenja trenutnog stanja i onoga kako treba da se uspostavi jedinstvenom evidencijom, uslijedila je otvorena diskusija, na kojoj su predstavnici Uprave saslušali pitanja pristunih i dali stručan odgovor na postavljena pitanja.

 

Pored toga su dogovoreni načini za otvoreniju komunikaciju sa građanima, bilo da su to pohvale, kritike, pitanja ili sugestije, te da su mogu obratiti Upravi na broj telefona 051/338-000, kao i putem mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h