ODRŽAN SASTANAK SA UČESNICIMA PROJEKTA IZRADE DIGITALNIH ORTOFOTO MAPA PODRŽANOG OD STRANE EVROPSKE UNIJE

 

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove održali su u četvrtak, 08.03.2012. godine, u Banjaluci sastanak sa predstavnicima Evropske unije, članovima GEOFOTO d.o.o. iz Zagreba i članovima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove FBiH.

 

Povod za održavanje ovog sastanka bio je realizacija planiranih aktivnosti na izrada digitalnnih ortofoto mapa u projektu "Spatial Information services phase two - digital ortophoto maps, Bosnia and Herzegovina" koji finansira Evropska unija u sklopu IPA programa. Digitalni ortofoto prikazuje kompletnu topografiju snimljenog područja u ortogonalnoj projekciji. Realizacija projekta je velikim dijelom tekla predviđenom dinamikom, sve do vremenskih nepogoda i velikih snježnih padavina koje su u februaru zadesile BiH i region, zbog čega je proces rada morao neko vrijeme biti obustavljen.

 

Rezultati ovog projekta će se koristiti za planiranje i izvođenje raznih aktivnosti na području cijele BiH kao što su zemljišna administracija, popis stanovništva.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h