ПРЕДСТАВЉЕН СТРАТЕШКИ ОКВИР ЗА РАЗВОЈ ИКТ СИСТЕМА РУГИПП-a

 

Републичка управа  за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ представила је 18. јуна 2019. године у Бањалуци стратешки оквир за развој система информационо-комуникационих технологија у свом раду за наредни десетогодишњи период.

 

Директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић истакла је да је овај документ од изузетног значаја за РУГИПП, али и Срспку у цјелини и све њене грађане. 

 

"Наш циљ јесте и да грађани Републике Српске имају што бољи сервис јер је РУГИПП сервис грађана, али и да институцијама буде олакшан рад. Вјерујем да ћемо спровођењем акционих планова реализовати све што нам је важно за напредак у раду", рекла је Предраговићева.

 

Помоћник директора РУГИПП-а у Сектору за информационе технологије катастра непокретности Станко Свитлица рекао је да је РУГИПП у протеклих шест мјесеци заједно са консултантима напорно радио на изради стратешког документа.

 

„Заиста смо хтјели да израдимо један документ који ће одредити шта Управа треба да уради у наредном периоду како би остварили стратешки циљ, а то је изградња информационог система за катастар непокретности који ће бити свеобухватан, стабилан, интероперабилан и одржив“, истакао је Свитлица.

 

Помоћник министра управе и локалне самоуправе Републике Српске Славица Лукић нагласила је да Министарство подржава активности којим се доприноси унапређењу система дигитализације с циљем побољшања ефикасности у пружању услуга.

 

"На располагању смо за даље учешће у реализацији наведеног документа", рекла је Лукићева која је присуствовала презентацији.

 

Замјеник директора Републичке управе цивилне заштите Дарко Љубоје сматра да је важно да Српска има јединствен регистар са што тачнијим подацима.

 

Документ стратешког оквира за развој система инфомационо-комуникационих технологија у раду РУГИПП-а предвиђа низ активности које ће се предузети у периоду 2020-2029. година, а у контексту стратешког равоја еУправе у Републици Српској.

 

Презентацији документа одржаној у Административном центру Владе Републике Српске су присуствовали представници министарстава у Влади Српске, судова, републичких управа и агенција како би указали на властите потребе при размјени података са РУГИПП-ом.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h