РАЗГОВАРАНО О НАСТАВКУ РЕРП ПРОЈЕКТА

 

Руководилац Јединице за имплеменацију пројекта Свјетске банке - „Регистрација непокретности“ (РЕРП) Јасенко Нединић разговарао је 13. септембра 2018. године  у Сарајеву са представницима Свјетске банке о могућностима наставка овог пројекта.

 

 

На састанку су сумирани досадшњи резултати пројекта, активности које се тренутно спроводе, а разговарано је и о потребама за будуће финансирање успостављања јединствене евиденције о непокретностима у Републици Српској.

 

Осим представника Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и Свјетске банке, састанку су присуствовали и представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Министарства правде ФБиХ, те шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ „ЦИЛАП“.

 

Након састанка који је одржан у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове организована је посјета катастру сарајевске општине Центар.

 

Подсјећамо да пројекат „Регистрација непокретности“ Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове реализује од 2013. до 2020. године уз финансијску подршку Свјетске банке. Кредит је закључен на износ од 11.100 000,00 XDR односно 16.705.000,00  америчких долара (ефективност од септембра 2013. године).

 

Циљ пројекта је успостaвљање јединствене евиденције о непокретностима, знатно поједностављење поступка укњижавања и промета непокретностима, те мање чекања и мање трошкова за грађане у поступку прикупљања неоходне документације о непокретностима. 

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h