ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК ПИЛОТ ПРОЈЕКТА

 

Представници  Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), Пореске управе  Републике Српске, Градске управе Града Бањалука, општине Лакташи и ЦИЛАП пројекта састали су се 01.09.2020 године, како би прецизирали модалитете сарадње током извођења пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности.

 

Током састанка учесници су детаљно информисани о начину рада током имлементације пилот пројекта, постигнут је договор о интероперабилности и размјени података, те међусобним обавезама.

 

 

 

Представници  РУГИПП-а  и ЦИЛАП пројекта су  31.08.2020 године потписали уговоре са консултантима који ће радити теренски попис непокретности.

 

Тимови на терену помоћу апликације за прикупљање података пописиваће непокретности с циљем њихове идентификације, а циљ пописа јесте формирање Регистра непокретности.

 

Током састанака, директор ЦИЛАП пројекта Анђа Зимић нагласила је значај формирања Регистра непокретности првенствено за локалну заједницу, а затим за све привредне и друштвене субјекте.

 

Теренски рад почиње 02. септембра са презентацијама и обукама, затим се излази на терен и то из Росуља, а обухватаће и Нову Варош, насеље Анте Јакића, Центар, Алеју Центар, Борик, односно двије катастарске општине Бања Лука 6 и Бања Лука 7 , 110 улица и око 20.000 непокретности.

 

Грађани ће о извођењу пилот пројекта – пописа непокретности бити обавештени путем средстава јавног информисања.

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h