ODRŽANA EDUKACIJA U LAKTAŠIMA

Republička uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIPP) održala je 8. i 9. juna 2020. godine u Laktašima edukaciju o osnivanju i održavanju katastra nepokretnosti, radu prvostepenih i drugostepenih stručnih saradnika i ulozi nadzora u istim poslovima.                                                                                                                          

Edukacija je organizovana za zaposlene u područnim jedinicama Prnjavor, Srbac, Laktaši i Gradiška, šefove područnih jedinica, predsjednike komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i geodetske stručnjake koji su angažovani u komisijama, kao i sve više stručne saradnike za imovinsko – pravne poslove iz svake područne jedinice.

 

Tokom dvodnevne edukacije održana su predavanja o svim fazama osnivanja katastra nepokretnosti koji podrazumijevaju pripreme za izlaganje podataka o nepokretnostima i izradu privremenih baza podataka katastra nepokretnosti,  postupak osnivanja katastra nepokretnosti i geodetsko-tehničke radove u postupku osnivanja katastra nepokretnosti, kao i  ažurno, tačno i sigurno održavanje katastra nepokretnosti.

 

Predstavljen je i odnos u postupku osnivanja katastra nepokretnosti između područnih jedinica komisija za izlaganje, Sektora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti i Sektora za poslove nadzora.

 

Takođe, predstavljena je i primjena novog zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama i primjena propisa koji regulišu postupke eksproprijacije.

 

Član edukacionog tima bila je i direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović, a ostali članovi edukacionog tima zaposleni su na rukovodećim radnim mjestima u RUGIPP-u.

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h