POČELI GEODETSKI RADOVI ZA IZGRADNjU DIONICE AUTO-PUTA RAČA-BIJELjINA

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) je spremno dočekala stupanje na snagu Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje Auto-puta i gasovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača. Ovim zakonom predviđno je da geodetsko-tehničke radove vrši RUGIPP.

 

 

Izvođenje geodetsko-tehničkih radova za dionicu auto-puta Rača-Bijeljina počelo je u srijedu, 11. marta 2020. godine. Za ovu dionicu u dužini od 20 kilometara RUGIPP je formirao pet timova, ukupno 10 geodetskih stručnjaka za obilježavanje trase auto-puta.

 

Za dionicu auto-puta Rača-Bijeljina potrebno je obilježiti i eksprprisati oko 640 parcela, odnosno oko 175 hektara većinom poljoprivrednog zemljišta. RUGIPP je za potrebe izvođenja geodetsko-tehničkih radova obezbjedio sva potrebna materijalno-tehnička sredstva.

 

Nakon što se završe geodetsko-tehnički radovi na terenu ide se u postupak ekspropijacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za utvrđenu trasu. Za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u postupku eksproprijacije formirani su timovi koje čine geodete i diplomirani pravnici, za koje je održana edukacija u petak, 13. marta 2020. godine u Bijeljini.

 

GALERIJA SLIKA

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h